Enregistraments meus com a director
1. ESMuC

Adjunto enregistraments de les obres que m'ha tocat dirigir en alguns dels exàmens de final de curs de l'ESMUC: (l'execució orquestral és sempre a càrrec de l'Orquestra Pilot de l'ESMUC).el Juny de 2005, que vaig dirigir el primer moviment de la primera simfonia de Beethoven.el Juny de 2006, que vaig dirigir el segon moviment de la quinta simfonia de Beethoven.Aquí no dirigia una orquestra sinó un grup instrumental, format per 1 flauta, 1 oboe, 1 clarinet en Si b, 1 saxo alt, 1 trompa en Fa, 1 fagot, percussió, 1 piano. Es tractava d'una activitat anomenada Noves músiques, que pel Nadal de 2006 vam fer un concert d'obretes originals de tema nadalenc escrites per compositors estudiants de l'ESMuC que van utilitzar tots la mateixa plantilla. Hi poso dos exemples d'obres que vaig dirigir,

Els Pastorets, d'Adrià Barbosa, i
Nadala tortosina, d'Oriol Saladrigues.i el Concert de Final d'Estudis, el Setembre de 2007, on vaig fer un programa sencer, amb les Impressions Camperoles, de Joaquim Serra, i la Suite en Sol, de Juli Garreta.

Aquí teniu l'enregistrament del Quart i últim moviment d'aquesta Suite en Sol, de Juli Garreta.


Enregistraments meus com a director
2. Altres


Aquí donaré uns exemples tant de la primera època que vaig dirigir una orquestra, com de l'última ocasió en que ho vaig fer:


--> Les primeres experiències de direcció d'orquestra les vaig tenir els anys 1987-88, quan vaig assajar i dirigir una orquestra d'estudiants del Conservatori de Tarragona. D'aquella època he sel·leccionat l'enregistrament de la Suite Abdelazer, de Henry Purcell.--> El 20 de Desembre de 2008 vaig dirigir a Reus el Divertimento K 138 de Mozart per a orquestra de corda, com a única peça instrumental d’un programa coral tot Mozart, que la meva dona, Nuri Francino va dirigir al Cor Mestral de Reus on van interpretar el motet "Sancta Maria, Mater Dei" K 273, i la "Spatzenmesse" K 220, totes dues per a cor i orquestra. El concert es va repetir el 4 de Gener a El Morell, i el 10 de Gener a Vilallonga del Camp.
Això, que podria ser una notícia més o menys intrascendent, és per a mí molt important. Com ja he dit en un altre lloc d’aquesta pàgina, el Juny de 2008 vaig sofrir un greu accident amb politraumatisme cranial del qual encara m’estic recuperant i que de moment, m’ha deixat seqüeles de consideració, sobretot de dificultat de concentració, dificultat de retenció de memòria, cefalees, sorolls d'audició i problemes d’estabilitat en l’equilibri, a part de limitacions de moviment degudes a dolors diversos derivats de rotura de costelles i canell. Per tant, el que en aquestes condicions hagi pogut aprendre’m l’obra de memòria i dirigir-la amb soltura, ha estat per a mí un exercici de rehabilitació formidable i que em demostra que més o menys, he tornat a guanyar la capacitat de exercir la direcció.
És per això que n’estic particularment orgullós i vull compartir amb vosaltres l’enregistrament d'aquest Divertimento K 138 de Mozart, en aquest cas en el concert que vaig dirigir a Vilallonga el 10 de Gener de 2009. La orquestra no era una formació estable, sinó reunida per a la ocasió d'aquests concerts, i estava constituïda per dos violins primers, dos segons, dues violes, dos cellos i un contrabaix. L'obra consta de tres moviments:
1r. - Allegro, 2n. - Andante, 3r. - Presto.

Divertimento K 138* Si voleu escoltar també la part coral del concert, aquí teniu els arxius de la nostra interpretació del 10 de Gener (en aquestes obres jo tocava l'orgue i com he dit abans, va ser la Nuri Francino qui va dirigir el cor Mestral, amb l'orquestra i els solistes) en la interpretació d'aquestes obres de Mozart:

motet "Sancta Maria, Mater Dei" K 273
missa "Spatzenmesse" K 220