La música del segle XVI

Al segle XVI tenim el periode anomenat Renaixement musical, que és l'època d'or de la polifonia vocal, amb grans conjunts vocals i corals. Això passa quan la música instrumental tot just comença per primera vegada una trajectòria independent, i encara no ha tingut temps de fer-li ombra a la música amb text.

Orlando di Lasso (és a dir, Roland de Lassus), un dels més grans compositors del segle XVI.

Clica aquí per a veure l'article a la Viquipèdia, i una altra biografia. Clica al gravat per a escoltar el madrigal "Bonjour, mon coeur".
Clica al quadre del títol per a veure un exercici de redacció que vaig fer l'any 2003 en format d'article de revista. El tema de l'article és la col·lecció de madrigals de Brudieu sobre textos d'Ausiàs March.

Portada del llibre de Felip Pedrell i
Higini Anglès, publicat el 1921 i
dedicat a l'obra de Brudieu.
Aquesta és una pàgina que fa bona la dita de que "a Internet hi és tot". Aquí s'hi troba la biografia de Victoria, totes les seves obres en partitura i MIDI, alguns facsímils, arxius mp3 "enregistrats per cors aficionats de tot el món", criteris d'interpretació, bibliografia, etc. etc. Fins i tot, l'obra apòcrifa. Clica el retrat per a veure aquesta pàgina increíble.

retrat de Tomás Luis de Victoria