Francesc Rius, altres activitats no musicals
 • Quan era un nen

 • Abans es jugava molt al carrer. Aquí jo tenia un any i mig i estic amb el meu cosí David, tots dos asseguts a la vorera, davant de la porta de casa seva, que érem veïns. Jo soc el de l'esquerra (aleshores era rós i amb el cabell arrissat). El carrer no estava asfaltat i hi passàven molts pocs cotxes.  Aquí tenia quatre anys i mig, i segueixo amb el cabell ondulat.  Una sessió de cine NIC (abans no hi havia DVDs!).  Amb el meu germà Toni, asseguts al pedrís de casa nostra, al carrer Sant Marià, de Terrassa. Jo (a l'esquerra) tenia aleshores prop de 9 anys.  Recital públic de poesia, al local del Coro Vell, a Terrassa (anys '50). Jo soc el de davant. Cada dissabte a la tarda, es feien unes sessions on llegíem i comentàvem poesies, i així vaig aprendre més o menys el català (que aleshores estava prohibit a les escoles).


 • Quan era escolta

 • Vaig ser escolta des dels 12-13 als 17-18 anys, més o menys. Aquesta és una foto del dia de la meva promesa de minyó escolta, l'any 1959: "Pel meu honor i amb la gràcia de Déu, prometo ..."  Apreniem a ser autosuficients: si necessitàvem un menjador, agafàvem la destral, tallàvem uns quants arbres joves i féiem la taula, els bancs, i una vela per tapar el sol. La cuina, igual, i fins i tot el wàter (tot això de l'ecologia i el medi ambient va venir molt després). La foto és d'un campament al Pedraforca, segurament l'any 1960. En primer terme, el banderí de la patrulla: érem els "àligues", i el nostre crit, "cri, cri, cri".  L'estiu de l'any 1962, vam fer una travessa pel Pirineu, entrant per la Vall Ferrera, travessant Andorra de oest a est, i anant a parar a Puigcerdà. Dues instantànies: amb el David Navarro, entremig de muntanyes; i fent rappel en una paret damunt del llac Areste. • Fent altres activitats

 • Fora ja de l'escoltisme, vaig continuar fent muntanyisme i em vaig aficionar a l'espeleologia, ja que al voltant de Terrassa, per les muntanyes de Sant Llorenç del Munt i de Montserrat, hi ha moltes coves i avencs interessants. Aquí, amb el meu amic Ricard Aranda (jo soc el de l'esquerra), tots dos amb la "roba de treball".  A la parròquia de Can Palet on el meu pare era organista, van fer durant molts anys uns pastorets que es deien "La llum ha davallat del cel" i eren alternatius als més coneguts de Josep Mª Folch i Torres, que feien al "Social" (Centro Social Católico). Jo feia el personatge d'un pastor que ja no me'n recordo com es deia, la foto és de l'any 1961 i soc el de davant a l'esquerra, dret i amb el braços creuats.  Les ganes de fer teatre em van tornar a venir quan vaig arribar l'any 1967 a Tarragona, aquesta foto deu ser de l'any 1969 o 1970, i l'obra que fèiem aquí no me'n recordo, el que sí me'n recordo és que més endavant vam fer "Tot esperant Godot", de Samuel Becket.  També vaig ser membre de la colla sardanista "Estel de Montserrat", de Terrassa. Després vaig passar a la colla "Sant Jordi", de la mateixa entitat sardanista. Aquesta és una foto del desembre de 1962, en una ballada al pati del Social.

  A la pàgina d'aquest enllaç hi ha tot d'informació de la sardana a Terrassa. Una vegada arribis a la pàgina, clica a "Estel de Montserrat" per a veure una petita història de la colla. La resta de la pàgina del Jaume Teres també és molt interessant. (o potser és nostàlgia?)  El meu amic Enric Larreula, ara un senyor respectable amb barba blanca, saltava més alt que jo a la foto, perquè em sembla que estava enamorat i ella encara no ho sabia. Foto presa en una visita al castell de Penyíscola.  Una foto del meu món laboral, a Tarragona, al laboratori d'investigació de la Dow, observant un bidonet de plàstic acabar de moldejar. Això seria a principis dels setanta.