Acudits sobre músics - 3


 • Un dia, un viola es troba un geni i li concedeix els desitjos que vulgui. El viola demana ser el millor viola de la seva orquestra i el geni li concedeix el seu desig. Meravellat, el viola no se'n pot estar i demana ser el millor viola de la millor orquestra d'Espanya i el geni li concedeix el desig. El viola, que se'n fa creus, demana ser el millor viola de la millor orquesta europea i el geni li concedeix el desig. Com que mai en té prou, li demana ser el millor viola de tot el món i tocar a la millor orquestra que existeix, desig que el geni li concedeix en un tancar i obrir d'ulls. Ja sent a dalt de tot, el viola troba que vol quelcom més i li demana ser més que el millor viola de la millor orquestra del món, i el viola acaba de violí segon.


 • Un aprenent de baix (acústic, o elèctric) comença classes d'harmonia. La primera setmana li ensenyen la tònica. Al cap d'una setmana, torna a classe i li ensenyen la dominant. Al cap de dos mesos el professor es troba l'alumne i li pregunta "Com és que fa tantes classes que no véns?" i l'alumne contesta "és que m'han sortit molts bolos".


 • Això, són dos musics que se'n van a buscar bolets i els agafa caguera. Un li diu a l'altre:
  - Josep, vols paper?
  i Josep li contesta:
  - No, jo cago de memòria.


 • -Ie! encen-te la llum del vàter!
  - No, que jo cague d'orella.


 • Perquè els trombonistes són millors amants?
  Perquè els trompetes fan servir tres dits, els trompes i tubes quatre, mentre que els trombonistes tenen set posicions.


 • Quina és la definició de segona menor?
  Dues gralles tocant perfectament en unisò.


 • Què fan dos guitarristes tocant a l'unisò? Cànon.


 • un trombonista se presenta a un concurs de trobonistes, el jurat diu: face un do, i lo tio, DOOOOOOOOOOOOO, el jurat, ostia quin do més perfecte, quina picada més dolça, que bé sona, sense desafinar i amb potència, després li diuen, face un La, i el tio, para, respira i fa LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, el jurat diu, xecs... quin La més perfecte, això no té preu, bé i per finalitzar toque algo ... agafa el tio i comença a tocar Do La La Do Do Do La La Do La Do La ...


 • Un viola va a un concert de piano. En acabar, es dirigeix al pianista i li comenta,
  - M'ha agradat molt sobretot l'obra que començava amb un trino llarg:
  - Però si no he tocat cap peça que comencés així!
  - Sí, home, aquella que fa [canta Per a Elisa]


 • Un violinista de l'orquestra s'havia adonat que cada dia, quan s'acabava el descans que es fa al mig de l'assaig i just abans d'asseure's per a continuar el treball, un dels violes es girava la solapa de l'americana i mirava alguna cosa. Això durava des de feia una pila d'anys i el violinista cada vegada estava més encuriosit amb aquest comportament. Un dia de molta calor, quan començava l'assaig el viola es va treure la jaqueta i la va deixar a la cadira, i quan va arribar l'hora de la pausa va sortir pel descans. El violinista va esperar que tothom hagués sortit fora i va anar corrents a mirar l'interior de la solapa. Allà hi havia una petita nota enganxada amb una agulla, que deia: "viola a la mà esquerra, arc a la mà dreta".


 • Una orquestra americana acabava d'arribar a Europa en una gira de dues setmanes. Una hora abans del primer concert el director es va posar molt malalt i no podia dirigir, així que havien de trobar amb urgència un director substitut. El manager de l'orquestra va preguntar a tots els membres si algún dels músics s'hi veia en cor, i l'única persona que va demostrar interès va ser un viola que s'asseia a l'última cadira.
  El manager es va posar molt nerviós amb això. "No podem fer cap audició per provar-te", va dir.
  El viola va contestar, "cap problema".
  - "No hi ha temps per a assajar. hauràs de fer el concert en fred", li va dir el manager.
  - "Ja ho sé, tot anirà bé".
  El viola va dirigir el concert i va ser un èxit clamorós. Com que el director titular va continuar malalt durant tota la gira, el viola va dirigir tots els concerts, rebent crítiques entussiastes i aplaudiments a peu dret a cada sessió.
  Al següent assaig, el director ja s'havia recuperat i el viola es va tornar a seure al seu lloc al fons de la secció de violes. Quan s'asseia, el seu company de faristol li va preguntar:
  - "On has estat aquestes dues últimes setmanes?


 • Un padre y un hijo en una parada de autobús, el hijo se llama Pachín, ve aparecer el autobús a lo lejos y pregunta al padre:
  - pararapapa.
  - pararapachinparara.